SYMACH introduceert nieuwe generatie palletizer

De nieuwe Rotax palletiseerkop van SYMACH maakt positioneringssnelheden tot 50 zakken per minuut mogelijk en werd voor het eerst getoond op Fruit Logistica 2020. Inmiddels is de Rotax grondig getest en zijn de eerste machines in gebruik genomen.

Rotax palletiseerkop

Rotax palletiseerkop

Vanuit de markt was er direct al veel interesse. Doordat de palletiseermachine een bottleneck wegneemt en de aanvoer van twee verpakkingsmachines volledig kan verwerken, begint de Rotax zich onmiddellijk terug te verdienen. De nieuwe Rotax Palletiseerkop maakt namelijk positioneringssnelheden tot 50 zakken per minuut mogelijk. Gebaseerd op een volledig nieuw concept vermindert de gepatenteerde technologie het aantal bewegingen aanzienlijk om grotere positioneringssnelheden mogelijk te maken.

Inmiddels heeft het Symach engineering team de nieuwe palletiseerkop aan zware duurtesten onderworpen. Ruim 3 miljoen zakken zijn al over de testopstelling gegaan. Op basis van die ervaringen is de Rotax al doorontwikkeld en goed voorbereid om geïnstalleerd te worden.

Onion Tech Alliance